חיפוש

טוויטר למתחילים

אולי יש לכם חשבונות פייסבוק ואינסטגרם כבר כמה שנים. אולי אין לכם כי אתם לא מתחברים כל כך לרעיון של רשתות חברתיות. שמעתם על טוויטר איפשהו, דונלד טראמפ אוהב לצייץ שם על כל דבר שבעולם, כולל פיטורים של בכירי הממשל שלו. אבל מה לכם ולטוויטר? מה יש שם? למה זה חשוב ולמה כדי לכם להתחבר?

טוויטר היא אפליקציה ורשת חברתית לאנשים שמחפשים קצת מעבר לתמונות ותוכן רדוד. בטוויטר תמצאו את בכירי העיתונאים בישראל, פוליטיקאים, אנשי מדע מדיספלינות שונות, אמנים, בדרנים וסתם אנשים חכמים ומצחיקים מישראל והעולם.

טוויטר לא רק ישכיל אתכם ויפתח לכם אופקים, הוא גם יגרום לכם לבכות ולצחוק.

 

 

אז איך זה עובד?

מאוד פשוט: אתה עוקב אחרי אנשים שמעניינים אותך, ואלה יכולים להיות אנשי ספורט, סלבים, פוליטיקאים או עיתונאים.

לאחר שיצרת חשבון וסיפרת על עצמך בקודים של טוויטר, תוכל לראות את כל הציוצים של מי שאתה עוקב אחריהם וגם ציוצים של אחרים שהם שיתפו (Retweet). תראה גם חלק מהציוצים שהם אהבו. כך תוכל לראות תוכן מעבר לאנשים שאתה עוקב אחריהם. תוכל לכתוב ציוצים בעצמך ולהגיב עליהם ולקבל פידבק מאחרים. טוויטר זאת רשת חברתית מאוד מצומצמת, כך שהציוצים והתגובות שלך עשויים לקבל יותר תשומת לב מאשר תגובות שאתה כותב ברשתות חברתיות אחרות. אנשים מפורסמים יכולים לעקוב אחרייך אם אתה מצייץ תוכן מעניין ולעשות לייק לתגובות שונות שאתה כותב על ציוצים שלהם או ציוצים אחרים.

 

פוליטיקה ועיתונות:

אז פתחת טוויטר, התחל במעקב אחר כמה עיתונאים וכמה פוליטיקאים שאתה מכיר ומעניינים אותך. עם הזמן אתה תתחיל להכיר יותר עיתונאים ויותר פוליטיקאים כך שעמוד הבית שלך יהיה מלא בתוכן אקטואלי שיעניין אותך אישית. במצב כזה אתה יכול להתחיל לראות פחות חדשות בטלוויזיה ולקרוא פחות עיתונים. תמצא בטוויטר את מרבית החומר האקטואלי שאתה צריך מותאם ככל הנראה לתחומי העניין שלך, והכל בטלפון הנייד, בלפטופ, טאבלט או דסקטופ. תוכל לראות כיצד ביבי הגיב לדברים שיאיר לפיד אמר עליו או מה עמית סגל חושב על הממשלה הנוכחית ופרשנותו למצב הפוליטי הקיים. תוכל גם למצוא תגובות ציניות של עיתונאים לעיתונאים אחרים ואף לפוליטיקאים. בטוויטר יש מלוא החופן ביקורת, ציניות ושיח מעניין וכו' – לפעמים מרגיז – בין אנשים מוכרים שלא תמצאו בשום מקום אחר.

 

סטנדאפיסטים וטרולים:

בטוויטר רשות הדיבור נתונה לא רק לפוליטיקאים ועיתונאים. בטוויטר תוכלו למצוא לא מעט סטנדאפיסטים כמו לדוגמה: את יניב ביטון (היהודים באים) עם חיקויים קורעים של יולי אדלשטיין שר הבריאות או את נדב אבוקסיס הסטנדאפיסט, דור מוסקל מערוץ הכיבוד שכותב בציניות כאילו הוא עצמו פוליטיקאי בוטה. בטוויטר יש גם לא מעט טרולים ובוטים – חשבונות ליצנים וחשבונות פיקטיביים שנוצרים למטרות לא תמיד נאצלות – שתמיד יש להם משהו מתחכם להגיד על כל דבר. את תואר הטרול המצטיין של ישראל אפשר להביא לחיים לווינסון. כתב הארץ, שתמיד יש לו תובנות מצחיקות וציניות על כל נושא שהוא. בטוויטר לא רק תרחיבו את הידע שלכם ולפעמים תהיו הראשונים לקבל מידע חשוב ומעניין אלא גם תהנו מבדיחות ותובנות משעשעות על הרבה נושאים אקטואליים אותם תוכלו לשתף עם המשפחה והחברים.

 

קורונה:

צחוק בצד, בטוויטר אפשר ללמוד הרבה על נושאים אקטואליים עכשוויים שמתרחשים בארץ ובעולם. מאז פרוץ מגפת הקורונה טוויטר מלא בשיח אינטלקטואלי, רווי עובדות על כל מה שקשור לווירוס שפקד את עולמנו. נדב איל, פרשן ערוץ 13, השכיל את כולנו לגבי מחקרים על המגיפה ודרכי התמודדות של מדינות עימה. אלעד שמחיוף, כתב ערוץ 12 בלונדון, עדכן אותנו במה שקורה בבריטניה ואיך היא מתמודדת עם מגפת הקורונה.

יש בטוויטר מספר גדול של מומחים ורופאים שהם בציבור אנונימיים אך מלאים בתובנות מעניינות בכל מה שקשור למגפה. בטוויטר אתם תמצאו תוכן חשוב ומעניין על כל מה שקשר למה שמתרחש בישראל ובעולם, רק צריך לעקוב אחר האנשים הנכונים שמעניינים אותך באופן אישי.

 

טוויטר – המשפחה השנייה שלכם:

אם קראת עד כאן ייתכן שהשתכנעת שטוויטר זאת הרשת החברתית בשבילך או שאתה אולי עדיין מעט סקפטיים. להתחיל לעקוב בטוויטר ולהבין איך זה עובד יכול להיות מעט מבלבל, אבל ברגע שתתפוס את העיקרון – לא תרפה.

לא רק שתהיה לך גישה לכל התוכן האקטואלי שקורה עכשיו בישראל ובעולם, תגלה גם שהתוכן מעניין. ולא מדובר רק בכתבות אלא גם ובמיוחד בפרשנויות ודעות. הומור, שנינות וציניות.

אחרי שתתחיל לפקוד את טוויטר כל יום או יומיים, ולפעמים כמה פעמים ביום, יהיה לך תמיד משהו חכם או מצחיק להגיד על כל נושא שמעניין אותכם. אתה תיקשר לאנשים שם ואפילו תוכל ליצור איתם קשר ולפתח יחסי ידידות. מכיוון שבטוויטר יש פחות משתמשים מרשתות חברתיות אחרות, התקשורת יותר אינטימית ולוקחים דעות וביקורות של משתמשים יותר ברצינות באופן אישי. תפתח משתמש, תתחיל לעקוב ותאה אם טוויטר זה באמת מה שאומרים. לפחות לא תפספס הזדמנות להצטרף לקהילה הכי חדה, צינית, ומעניינת בישראל ובעולם.

באותו נושא
קידום אורגני
למה אתם צריכים קידום אורגני?

בעידן הדיגיטלי של היום, נוכחות חזקה באינטרנט חיונית להצלחת כל עסק או מותג. עם אינספור מתחרים שמתחרים על תשומת הלב, זה יכול להיות מאתגר להתבלט

קרא עוד »